Megújult az Ökológia blog

Az Ökológia blog logója

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont blogja már tableten és okostelefonon is kényelmesen olvasható. Havonta egy-egy cikket jelentetünk meg ökológus szakemberek „tollából”. Várjuk az írásokat, véleményeket és hozzászólásokat!

A weboldalt 2012 júliusában alapította Báldi András. Az alábbi szavakkal indította útjára a blogot: „Nagy hiányát pótoljuk a magyar nyelvű ökológiának, amikor helyet adunk egy blognak, amely fontos információforrása lehet a szakterületet érintő híreknek, illetve fórumot biztosít gondolatcserének, vitának is. Várunk tehát minden, a szélesebb szakterületet érintő hírt, cikk vagy kiadvány ismertetést, véleményt, személyes hozzászólást és ötletet, vagy rövid szakmai írást, mely az ökológus társadalmat érdekelheti. A blog nyitott minden ökológus és érdeklődő számára, örömmel várjuk, sőt kérjük aktív közreműködésüket egy élő és aktív fórum működtetésében.

Előtte ... és ... utána
Előtte ... és ... utána

Ma is ennek szellemében gondozzuk a honlapot. Ugyanakkor az olvasók figyelméért folytatott versenyben az Ökológia blognak is teljes megújulásra volt szüksége. Internetes „újságunk” tartalmi és programozási kereteit 2012-ben alakítottuk ki. Ha visszagondolunk, akkor még csekély számú okostelefon volt forgalomban Magyarországon. Azonban a helyzet gyökeresen megváltozott: 2019-ben már talán az internethasználat 43%-a mobilon és tableten zajlik. A kis képernyőn is élvezhető tartalomhoz újfajta programozási megoldásokra volt szükség. Radikálisan egyszerűsítettük a hozzászólások módját is: nem szükséges többé regisztrálni, jelszóval belépni …  azonnal hozzászólhatunk és közvetlenül megírhatjuk véleményünket a cikkekhez!

Az internet-forgalom alakulása Magyarországon a 2009. január és 2019. január között eltelt 10 év alatt, a böngészéshez használt eszköz szempontjából. Kék: asztali számítógép, zöld: mobiltelefon, lila: tablet. Forrás: http://gs.statcounter.com
Az internet-forgalom alakulása Magyarországon a 2009. január és 2019. január között eltelt 10 év alatt, a böngészéshez használt eszköz szempontjából. Kék: asztali számítógép, zöld: mobiltelefon, lila: tablet.
Forrás: http://gs.statcounter.com

Az első cikk - Klein Ákos írása a felsőoktatás és a fenntarthatóság viszonyáról - már meg is jelent az új felületen.

A szerkesztési feladatokat Bajomi Bálint látja el a kezdetektől fogva; a háttérben Ittzés Dóra, Horváth Ferenc és Báldi András segíti a munkát. Az Ökológia blogra havi egy cikket szerkesztünk be, mindig azzal a reménnyel, hogy a problémafelvetések nyomán aktív és konstruktív szakmai vita alakul ki az adott témában.

Használják egészséggel a blogot! Az ökológia tudományterületéhez tartozó rövid cikkeket várunk! Cseréljünk eszmét a cikkek végén! Iratkozzanak fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülhessenek új cikkeink megjelenéséről!

És legfőképpen: jó olvasgatást!

Kapcsolat, további információ:

http://bajomi.eu/Kapcsolat