Nyílt nap a Balatoni Limnológiai Intézetben

Intézetünk minden turisztikai szezon kezdetén nyílt napot rendez. A rendezvény során az érdeklődők hiteles forrásból tájékozódhatnak a tó vízminőségéről, illetve ökológiai állapotáról, valamint betekintést nyerhetnek az Intézetünkben folyó kutatásokba. A rendezvényt, melyre ez úton is szeretettel meghívjuk Önöket, idén július 5-én (pénteken) fogjuk megtartani.

A nyílt nap során a látogatók a Balaton partján kialakított bemutatóhelyeken ismerhetik meg a tó makroszkopikus élővilágát (a tóban élő vízinövényeket, illetve a parti öv gerinctelen állatait és halait) és a vizsgálatokhoz használt terepi műszereket. Laboratóriumokban mutatjuk be a tóban élő mikroszkopikus növényi és állati szervezeteket, illetve az Intézetünkben alkalmazott vízkémiai és kísérletes állattani módszereket.

A látogatók két ismeretterjesztő előadást is meghallgathatnak. Intézetünk igazgatója a Balatonnal kapcsolatos tudományos tévedésekről és áltudományos közlésekről tart előadást. (Az előadás tervezett címe: Hitek és tévhitek a Balatonról.) Valamint "Mit köszönhetünk a Balatonnak?" címmel Vörös Lajos és Somogyi Boglárka kollégáink tartanak előadást a tó ökoszisztéma szolgáltatásairól.

Időpont: 2013. július 5. 9:00 - 16:00.
Helyszín: Klebelsberg Kuno utca 3., Tihany H-8237.

Innen tölthető le a program meghívója (262 Kb, Pdf).

Itt található a nyílt nap részletes programja (262 Kb, Pdf).

Dr. Takács Péter
E-mail: takacs.peter@ecolres.hu
Telefon: 87-448-244/132