Etikai szabályok

Örömmel vesszük, ha az ÖKOLÓGIA BLOG-on megjelenő gondolatokat, szövegeket vagy képeket érdekesnek és ösztönzőnek találják. Nem bánjuk, ha azokat tudományos, oktatási, szemléletformálási vagy tájékoztatási céllal mások is felhasználják - ezt szabadon megteheti bárki! Azonban kérjük, hogy ilyenkor az eredeti szerzőt, forrásként pedig az "okologiablog.hu" címet tüntesse fel - Köszönjük!

Az ÖKOLÓGIA BLOG minden olvasója számára biztosítja a lehetőséget, hogy regisztrálás, belépés nélkül hozzászóljon a cikkekhez és véleményét egyszerűen és szabadon megírja. Célunk, hogy helyt adjunk akár az eltérő véleményeknek, érdemi vitáknak és az írásainkat kiegészíteni vagy helyesbíteni szándékozó információknak.

Azonban e hozzászólásokat moderáljuk - ha ez szükségessé válna.

  • Törlünk minden törvénybe ütköző vagy a közízlést durván sértő hozzászólást.
  • Nem tűrjük el a felhasználókat, a szerzőket vagy közéleti szereplőket érintő durva személyeskedést, mások alázását. Természetesen tilos másokat rágalmazni, mások becsületét, jó hírnevét rontani.
  • Töröljük, vagy olvashatatlanná tesszük az alpári, agresszív, rasszista, gyűlöletkeltésre és megfélemlítésre alkalmas hozzászólásokat.
  • Ha egy cikk alatti vita kirívóan elmérgesedik és nagy számban jelennek meg benne a fenti szempontok szerint törlendő hozzászólások, akkor beszüntetjük a hozzászólás lehetőségét.
  • Reklámok és szervezett kampányok, politikai propagandaakciók számára sem biztosítunk teret.
  • Nem kívánatosak az ÖKOLÓGIA BLOG-gal összeegyeztethetetlen tartalmú oldalak linkjeit, telefonszámokat vagy e-maileket, internetes kapcsolatokat tartalmazó, népszerűsítő hozzászólások.
  • A vita és párbeszéd áttekinthetősége érdekében kérjük kerülje a nagyon hosszú, több oldalas (terjengős) hozzászólásokat.
  • Kérjük mellőzze a nagybetűs írásmódot, és a 'flood'-olást (ugyanannak az üzenetnek több soron keresztül való ismétlését).

A moderálást a szerkesztők végzik, de csak a normális, kulturált és etikus kommunikáció elősegítése érdekében. A szerkesztők döntik el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. Ugyanakkor nem célunk az éles viták megakadályozása, azok egyoldalú befolyásolása.

Köszönettel,
az ÖKOLÓGIA BLOG szerkesztői